القنــــــــطرة شـــــــــرق

منتدى يحتوى الكثير من المعلومات عن مدينة القنطرة شرق سيناء والتى تم تحريرها فى حرب أكتوبر 1973 فى اليوم الثامن من الشهر ومعلومات أخرى مفيده
 
الرئيسيةالرئيسية  IndexIndex  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

شاطر | 
 

 تشيز كيك بالمانجا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Butterfly
Admin
Admin
avatar

عدد المساهمات : 153
تاريخ التسجيل : 05/07/2009

مُساهمةموضوع: تشيز كيك بالمانجا   الخميس مايو 06, 2010 10:03 pm



المقادير:
1 علبة بسكويت
1/4 كوب زبدة
علبة جبنة بالكريمة
6 معالق صغيرة جيلي بطعم المانجو
3 حبات مانجو مقطعة قطعاً صغيرة (ممكن تستخدمي علب المانجا المحفوظة)
1/2 كوب عصير برتقال
1/2 كوب سكر
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
2 كوب كريمة للخفق

الطريقة:
1- دقي البسكويت كويس لغاية ما يبقى ناعم، وضيفي إليه الزبد الطري وامزجيهم كويس مع بعض.

2- حطي البسكويت والزبدة في صينية مستديرة ذات جوانب متحركة (قطرها 20 سم)، واضغطي عليها بإيدك كويس علشان الخليط ينزل في قاع الصينية، وبعد كده حطي الصينية في الفريزر لمدة ساعة.

3- دوّبي بودرة الجيلي في عصير البرتقال، وحطيهم هما الاتنين على نار هادئة لغاية ما يذوب الجيلي تماماً مع التقليب باستمرار، وبعد كده اطفي البوتاجاز، وسيبي الجيلي لغاية ما يبرد.

4- اضربي الجبن مع السكر في وعاء باستخدام مضرب بيض كهربائي لغاية ما الخليط ده يبقى ناعم، وضيفي إليه عصير الليمون مع الاستمرار في الضرب لمدة دقيقة أخرى.

5- اخفقي الكريمة كويس باستخدام مضرب البيض وضيفي نص الكريمة المخفوقة إلى مزيج الجبن، وقلبيهم مع بعض كويس..

6- هاتي قطع المانجو الصغيرة وضيفيها إلى الجبنة وضيفي عصير البرتقال وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده صبي المزيج على البسكويت اللي إنت عملتيه، وسوّي السطح بظهر المعلقة وحطيه في التلاجة لمدة 7 ساعات، وبعد كده طلعيه من التلاجة، وزيّنيه بقطع المانجو، والباقي من الكريمة المخفوقة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تشيز كيك بالمانجا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
القنــــــــطرة شـــــــــرق :: حواء والجمال :: المطبخ-
انتقل الى: